عوارض و خطرات خوردن آب استخر
تاریخ و زمان انتشار : ۱۴:۳۴ / ۱۸-۰۸-۱۴۰۳شنا یکی از ورزشهای محبوب، بهویژه در فصل تابستان است. اما این ورزش آبی ممکن است مخاطراتی داشته باشد، از جمله خطر بلعیدن آب استخر. اگر ناخواسته مقداری از آب آلوده را قورت دهید، احتمالاً به عوارضی مانند اسهال، استفراغ، یا حتی تب دچار خواهید شد. در ادامه، میخواهیم به عوارض خوردن آب استخر و راهکارهای مقابله با این مشکل پردازیم.
عوارض خوردن آب استخر
قبل از اینکه به عوارض خوردن آب استخر بپردازیم، باید بدانید که همه شناگران با بلعیدن آب آلوده دچار مشکل نمیشوند. بدن انسانها تفاوتهایی در سیستم ایمنی دارد که موجب میشود برخی افراد نشانههای بیماری را اظهار کنند و برخی دیگر نه. از جمله عوارض رایج خوردن آب استخر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. بیماریهای عفونی: استخرها میتوانند منبع انتقال بیماریهای عفونی باشند، به ویژه برای افرادی که سیستم گوارشی ضعیفی دارند. این افراد ممکن است پس از شنا به عفونتهای روده مبتلا شوند. بیماریهای عفونی میتوانند از طریق سایر شناگران منتقل شوند.
2. انتقال بیماری توسط میکروبهای موجود در آب: آب رودخانهها، دریاچهها و حتی استخرها میکروبهایی را به نامهای شیگلا و نورو حاوی میشوند. این میکروبها میتوانند عوامل اصلی امراض عفونی مختلف مانند اسهال، اسهال خونی، دلپیچه، دلدرد، تب و استفراغ باشند.
3. کلر موجود در آب: برای ضدعفونی آب استخرها از کلر استفاده میشود. خوردن آب استخر باعث بروز بیماریهای عفونی میشود. در استخرهای مدرن، معمولاً از مواد حاوی نقره به عنوان جایگزین کلر برای ضدعفونی آب استفاده میشود.
4. هپاتیت آ: این بیماری کبدی نادری است که ممکن است به علت بلعیدن آب استخر توسط شناگران انتقال یابد. این بیماری معمولاً با علائمی مانند تهوع، درد در قسمت بالای شکم و... همراه است.
5. بیماری لژیونر: این بیماری با علائمی مانند تب و درد در قسمت سینهپهلو همراه است. معمولاً شناگران در این حالت ممکن است اشتباهاً این علائم را به علائم سرماخوردگی نسبت دهند.
6. نفس کشیدن و خوردن آب آلوده: این مشکل بیشتر برای افرادی اتفاق میافتد که به تازگی شنا را آغاز کردهاند. افراد مبتدی ممکن است هنگام نفس گیری در زیر آب، مقداری از آب را بلعند. اگر فرد مبتلا به مشکلات تنفسی باشد، این مسئله ممکن است علائم آسم یا آلرژی را نشان دهد.
چگونه از انتقال بیماری جلوگیری کنیم :
- اگر ناخواسته مقداری از آب آلوده وارد حفره دهان شد، به هیچ وجه آن را قورت ندهید. آب را در دهان خود نگه دارید و در دریچههای کنار استخر تخلیه کنید.
- اگر فردی که در آب شنا میکند، کودکی است، تذکرات لازم را به او دهید و به دورههای دستشویی او رفته و از ادرار خود در آب خودداری کنید.
- نکته مهم این است که برای هواگیری در زیر آب حتماً از بینی خود نفس کشیده و دهان را باز نکنید.
- اگر به تازگی شنا را آغاز کردهاید، در فواصل زمانی مقداری به خود استراحت دهید تا مجبور نشوید که جهت هواگیری دهان را زیر آب باز کنید.
- پیش از ورود به استخر حتماً دوش بگیرید تا میکروبها و آلودگیهای موجود در سطح پوست و مو از بین بروند.
- اگر به امراضی مثل سرماخوردگی، اسهال و… مبتلا هستید، از ورود به استخر خودداری کنید تا ویروسهای بدن شما سایر افراد را نیز مبتلا نکنند.
- اگر فرزند شما به سنی نرسیده که بتواند مدفوع و ادرار خود را کنترل کند، پوشکهای مخصوص را قبل از ورود به استخر استفاده کنید.
- در دوران عادت ماهیانه، توصیه میشود از رفتن به استخر خودداری کنید.
- اگر اخیراً زخمی در بدن شما ایجاد شده است، به بهبود کامل آن برسید تا به سایر افراد عفونت ندهید.
در صورت خوردن آب آلوده، بهتر است مقداری عسل و آبلیمو را مخلوط کرده و مصرف کنید تا از اسهال و دیگر بیماریها جلوگیری کنید. همچنین تا حد ممکن آب بیشتری بنوشید تا میکروبهای موجود در بدن سریعتر دفع شوند.
بنابراین، برای لذت بردن از شنا و جلوگیری از بلعیدن آب آلوده، از توصیهها و راهکارهای بهداشتی فوق العاده مهمی استفاده کنید.
منبع : موج تخفیف